вівторок, 28 квітня 2015 09:37

У Міноборони підбили підсумки четвертої черги мобілізації

У Міноборони підбили підсумки четвертої черги мобілізації
Фото: telegraf.in.ua

В Україні завершилася четверта черга часткової мобілізації, яка розпочалася 20 січня. За інформацією оборонного відомства,  близько 90% мобілізованих прийшли до військкоматів.

Про це на брифінгу в Києві у вівторок повідомила речник Міністерства оборони України полковник Вікторія Кушнір, передає Gazeta.ua.

"У Міністерстві оборони України підбивають підсумки четвертої черги мобілізації, яка тривала з 20 січня до 19 квітня. Цей захід, перш за все, був потрібен для доукомплектування військових частин та здійснення ротації особового складу, який був призваний у ході першої черги часткової мобілізації у 2014 році", - сказала Кушнір.

Вона наголосила, що при плануванні та проведенні 4 черги  часткової мобілізації Генеральним штабом ЗСУ було максимально враховано досвід попередніх черг мобілізації.

"Відповідно до проведених досліджень, соціальний портрет мобілізованого військовослужбовця виглядає таким чином: середній вік - 36 років, рівень освіти - достатньо високий, більше половини мають середню спеціальну або вищу освіту. Абсолютна більшість - майже 90% - раніше вже проходили військову службу та мають відповідні спеціальності. Кожен восьмий із призваних є добровольцем та майже 90% із тих, хто отримав повістку, свідомо прибув до військкомату", - розповіла речник.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони підбили підсумки четвертої черги мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути