Ексклюзиви
четвер, 12 лютого 2009 16:49

В Міноборони вважають, що Україні загрожує екологічна катастрофа

В Міноборони вважають, що Україні загрожує екологічна катастрофа
У Міністерстві оборони України відмічають критичну ситуацію із зберіганням токсичного окислювача ракетного палива "меланж" на деяких військових об"єктах.

Про це заявив директор Департаменту утилізації компонентів рідкого ракетного палива і ракет і боєприпасів Анатолій Сосновський.

Представник Міноборони повідомив, що в спадок Збройним силам України залишилося 16,7 тис. тонн надмірного і некондиційного компоненту ракетного палива типу "меланж", який зберігається на 6 складах у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Харківській, Київській і Одеській областях.

Він зазначив, що на сьогоднішній день Міноборони здатне забезпечити надійне зберігання меланжу. У той же час, як повідомив Сосновський, резервуари для зберігання токсичної речовини використовуються вже понад 20 років і на 90-95% вичерпали свої терміни експлуатації.

"Незважаючи на вживані заходи, на різних об"єктах загальна ситуація є критичною. Очевидно, існує зростаюча загроза екологічної катастрофи, яка може бути пов"язана із забрудненням ґрунтових вод у результаті розгерметизації резервуарів", - зазначив Сосновський і додав, що це може привести до забруднення ґрунтових вод і земель на десятки років.

У зв"язку з цим експерт відмітив необхідність утилізації всього меланжу в Україні впродовж найближчих 3-4 років, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони вважають, що Україні загрожує екологічна катастрофа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути