Ексклюзиви
понеділок, 04 серпня 2008 17:46

В Луганській області на шахту закупили обладнання, небезпечне для гірників

Співробітниками Управління СБУ в Луганській області виявлено факт поставки на шахту неякісного обладнання, експлуатація якого могла створити загрозу безпеці гірників.

Про це повідомляє прес-служба Управління СБУ у Луганській області.

Правоохоронці встановили, що на адресу ВАТ "Лисичанськвугілля" за бюджетні кошти однією з харківських фірм, яка виграла відповідний тендер, було поставлено партію рейкових провідників (спеціальні пристрої, що використовуються для переміщення і гальмування кліті у шахтному стволі) .

За умовами договору, рейкові провідники повинні були відповідати вимогам стандартів виробника, мати паспорт або сертифікат якості, дозвіл Держгірпромнагляду на використання товару. Згідно з документами, постачальник додержав усі умови. Однак співробітники обласного Управління СБУ з"ясували, що провідники виготовлені різними заводами та до використання не придатні.

Згідно з висновками Донецького НДІ судових експертиз та Територіального управління Держпромнагляду по Луганській області, застосовування цих пристроїв у шахті неприпустимо. Їх експлуатація у вертикальному стволі, де рухається кліть із людьми, створила б велику загрозу безпеці шахтарів.

Уся партія рейкових провідників, що надійшла на вуглевидобувне підприємство, вилучена.

За фактом розтрати державних коштів у великих розмірах стосовно посадовців ВАТ "Лисичанськвугілля" та фірми, яка поставила неякісне обладнання, порушено кримінальну справу, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Луганській області на шахту закупили обладнання, небезпечне для гірників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути