Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2008 09:00

У Лос-Анджелесі оголосять номінантів на "Оскар"

 У Лос-Анджелесі у вівторок оголосять назви фільмів-номінантів на премію Американської кіноакадемії "Оскар". Оголошення номінацій почнеться о 16:38 за московським часом у театрі Семюела Голдуїна в Беверлі-Хіллз. Основні претенденти, втім, вже відомі – поки що неофіційно.

Імена володарів "Оскара" за підсумками 2007 року будуть оголошені 24 лютого на ювілейній - 80 числом - церемонії вручення золотих статуеток в театрі "Кодак" в розважальному комплексі "Голлівуд енд Хайленд" на бульварі Голівуд в Лос-Анджелесі.

Премія присуджується за досягнення в різних галузях кіно у 24 категоріях. Зокрема, в номінаціях "найкращий фільм року", "найкращий актор" і "найкраща актриса", "найкращий режисер" і "найкращий оператор", "найкращий анімаційний фільм", "найкращий документальний фільм", "найкращий фільм на іноземній мові".

Раніше стало відомо, що фільм "12" відомого російського кінорежисера Микити Михалкова став однією з дев"яти іноземних картин, що пройшли у фінальний відбірковий раунд кінопремії. Стрічка вже отримала кілька престижних кінонагород, зокрема - "Золотого лева" Венеціанського кінофестивалю і "Золотого Амвросія" в Мелані.

На участь у номінації претендують також фільми "Монгол", поставлений Сергієм Бодровим-старшим (Казахстан), "Фальшивомонетники" (Австрія), "Рік, коли мої батьки поїхали у відпустку" (Бразилія), "Дні тьми" (Канада), "Бофор" (Ізраїль), "Невідома" (Італія), "Катинь" Анджея Вайди (Польща), "Пастка" (Сербія).

Датою народження премії "Оскар" вважається 11 травня 1927 року, коли на банкеті, що відбувся в Голівуді, президент студії "Метро-голдуїн-Мейєр" Луіс Мейєр виступив з ідеєю встановлення спеціальної нагороди за найкращі досягнення у світі кіно.

Найперша статуетка була виліплена 1928 року скульптором Джорджем Стенлі. До липня 1928 року була розроблена система голосування для виборів переможців в різних категоріях, а вперше премія була вручена 16 травня 1929 року фільмам, випущеним у 1927-28 роках. Свою знамениту назву - "Оскар" - статуетка золотого лицаря отримала 1931 року. З найпершої церемонії кіноакадемія вручила 2622 статуетки, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Лос-Анджелесі оголосять номінантів на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути