Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2008 14:53

В Лондоні відкривається щорічний книжковий ярмарок

Щорічний Лондонський книжковий ярмарок (London Book Fair 2008) відкривається в понеділок в британській столиці.

Організатори триденної виставки у відомому лондонському комплексі "Эрлс-корт" особливо відзначають зростаючий інтерес до Лондонського книжкового ярмарку з боку зарубіжних учасників. Цього року в ярмарку беруть участь 1550 різних компаній і видавців з 62 країн світу, причому 58% всіх учасників приїдуть до Лондона з-за кордону.

Особливо швидко росте число учасників щорічної лондонської книжкової виставки з країн Східної Європи. Вперше цього року окремими павільйонами в "Эрлс-корте" будуть представлена Румунія і Росія.

Головною ж темою London Book Fair 2008 цього року стане арабська література, яка вибрана як "фокусний ринок" ярмарку. Ця ініціатива організаторів направлена на те, щоб вибрати окремий регіон або країну як почесного гостя ярмарку і допомогти налагодити культурні і торгові зв"язки між літераторами цього регіону або країни і міжнародними видавцям.

В рамках презентації арабської літератури будуть влаштовані спеціальні стенди з книгами країн регіону і їх перекладами англійською мовою. Відвідувачі побачать арабське мистецтво і зможуть спробувати арабські страви в спеціальному барі, а також зустрінуться з письменниками з Іраку, Єгипту, Лівії та інших країн Близького Сходу і Північної Африки.

Серед всесвітньо відомих письменників, що вже підтвердили свою участь в Лондонському книжковому ярмарку, Паоло Коельйо і сер Рейналф Файнс. Окрім них, в різних заходах візьмуть участь молоді британські і іноземні письменники, автори дитячої і спеціалізованої літератури, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Лондоні відкривається щорічний книжковий ярмарок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути