вівторок, 23 вересня 2008 15:05

У Криму розкопали древнє місто

Польські вчені зробили археологічне відкриття у Керчі. Про це йшлося на прес-конференції, присвяченій завершенню першого сезону українсько-польського археологічного проекту "Боспорське місто Тірітаке", що проходила у Національному музеї Польщі.

Як повідомляє "Польське радіо", керівник польської археологічної місії Альфред Твардецький представив учасникам засідання матеріал про відкриття українсько-польською археологічною групою древньої кам"яної вулиці міста Тірітаке. У рамках згаданої наукової програми, очолює яку відомий український археолог Віктор Зінько, відбулися археологічні розкопки, комплексне дослідження території древнього грецького міста Тірітаке, проведено реставраційні роботи і наукові дослідження.

Це загальний науковий проект історико-археологічного музею міста Керчі, українського фонду "Деметра" і Національного музею Польщі у Варшаві. Проект співпраці музеїв двох країн розрахований на 5 років. Польська сторона через 3 роки проведення розкопок матиме можливість взяти на правах багаторічного депозиту археологічні визначні пам"ятки, які є у сховищах Керченського історико-археологічного музею, і підготувати історичну експозицію у Національному музеї Польщі.

Під час прес-конференції наголошувалося , що загальна наукова праця українських і польських археологів надає можливість отримати унікальні цінності греко-римської цивілізації, а також згодом створити дослідницький осередок, який займатиметься проблематикою древнього Боспорського королівства і зокрема, спеціалізуватися на археології і історії північних берегів Чорного моря, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «У Криму розкопали древнє місто ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути