субота, 24 березня 2018 06:55

В Київський області новий спалах захворювання на кір і вітрянку

В Київський області новий спалах захворювання на кір і вітрянку
На Київщині спалах хвороби на кір. Фото: АіФ

В Ірпінському регіоні (Київська обл.) Зафіксовано 11 випадків захворювання на вітрянку і кір, скликаний оперативний штаб з ліквідації захворювань.

"До медичної установи КУ "Ірпінська Центральна міська лікарня" за медичною допомогою звернулося шість військовослужбовців з вітрянкою і ще п'ятеро з підозрою на кір. Серед хворих є одна жінка, з терміном 36 тижнів вагітності", - сказано в повідомленні Київської обласної державної адміністрації.

"У зв'язку з цим Департаментом охорони здоров'я КОДА був скликаний оперативний штаб з ліквідації захворювань на кір та вітряну віспу, яким було розроблено відповідний план заходів. Головному лікарю Ірпінської центральної міської лікарні доручено на місці, де зафіксовано спалах, контролювати епідситуації серед військових, цивільного населення, в тому числі і дітей", - зазначено в повідомленні.

Крім того, здійснюється перевірка стану щеплень госпіталізованих. Взято під контроль забезпечення щепленням вакцинами КПК дітей до 18 років, які могли контактувати з хворими. Також списки можливо контактують з інфікованим дітей представлені в освітні заклади для проведення протиепідемічних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні скасували спеціальні медкартки для студентів і школярів

Morbillivirus - вірус кору - надзвичайно заразний, він швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто при вдиханні найдрібніших крапель слизу, що потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі і на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишив приміщення. У разі контакту з хворим на кір негайно звернутися до лікаря.

Зараз ви читаєте новину «В Київський області новий спалах захворювання на кір і вітрянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути