четвер, 20 серпня 2009 16:00

В Китаї масове отруєння дітей свинцем: більше 1300 жертв

В Китаї масове отруєння дітей свинцем: більше 1300 жертв

Більше 1,3 тисяч дітей отруїлися свинцем в китайській провінції Хунань. Про це повідомило в четвер агентство Reuters з посиланням на китайські ЗМІ. За даними китайського інформаційного агентства Xinhua, підвищений вміст свинцю в крові виявлений у 1354 дітей. Всі вони жили біля підприємства з переробки марганцю, розташованого в місті Веньпін.

До теперішнього часу робота підприємства припинена, двоє його керівників затримані.

За останній місяць це вже другий випадок масового отруєння дітей свинцем в Китаї. Раніше в провінції Шаньсі в результаті діяльності плавильного заводу Dongling Lead and Zinc Smelting Co. отруїлися свинцем більше 600 дітей.

Після цього китайські селяни почали громити завод, через який отруїлися діти. Для наведення ладу довелося стягнути близько сотні поліцейських.

Отруєння свинцем украй небезпечне, оскільки ця речовина може залишатися в тканинах і кістках людини протягом тривалого часу. Основними ознаками захворювання є сильні головні болі, астенічний синдром, психосенсорні розлади, такі як зорові та слухові галюцинації.

Слід зазначити, що в Китаї регулярно трапляються масові отруєння хімікатами. Так, 5 серпня на півночі країни більше 100 осіб отруїлися амонієм. Інцидент трапився в результаті неправильної експлуатації рефрижератора, в якому перевозилося 50-60 тонн зрідженого амонію.

У тому ж районі раніше стався серйозний інцидент із забрудненням питної води. Кількість отруєних перевищила 4,3 тисяч людей.

А в 2008 році в країні вибухнув "меламіновий скандал", що незабаром розповсюдився по всьому світу. Небезпечну речовину меламін виявили в продуктах на основі сухого молока, що виробляється в Китаї. Отруєння ним призвело до госпіталізації близько 50 тисяч осіб, вісім дітей загинули, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «В Китаї масове отруєння дітей свинцем: більше 1300 жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути