




- Спочатку в трюмі щось затріщало, - розповів Gazeta.ua охоронець ресторану. - Потім судно похилилось на лівий бік і стало сповзати у річку.
Плавуча платформа, на якій побудовано "Адмірал" і перший поверх закладу опинились під водою. На другому поверсі залито водою підлогу кімнат з лівої сторони. Власники ресторану понесли збитки на десятки тисяч доларів. Зіпсовано практично усі меблі та обладнання.
В момент затоплення плавучого ресторану на його борту знаходився тільки один охоронець. Чоловік встиг вибігти на берег. Він не постраждав.
В неділю зранку почалось обстеження днища напівзатопленого ресторану. Під воду занурювались водолази, шукали пробоїну в дебаркадері. За словами працівника ресторану, котрий стежив за підводними роботами, після того, як дірку закриють, зсередини плавучої платформи відкачають воду і ресторан підніметься на поверхню. Як скоро це відбудеться - поки невідомо.
- За попередніми даними дебаркадер "Адімарала" пробила крижина, - каже Олександр Хорунжий з прес-служби столичного ГУМНС, - Якби ресторан не був прив"язаний до берега тросами, він би затонув повністю.
Ресторан "Адмірал" раніше називався "Посейдон". Він працює з 1997 року. У цьому закладі двічі відбувались пожежі - у 2005 та 1999 роках. Після кожної пожежі ресторан тонув. Щоразу його піднімали на поверхню і ремонтували. Дебаркадер, на якому збудовано "Адмірала", за деякими даними випущено у 1950 році. На першому поверсі ресторану працювало два зали на 80 і 30 осіб і бар. На другому знаходився невеличкий готель на 10 номерів, один з яких класифікували як люкс.
Фото: Олександр Кузьмін
Коментарі