16-го березня в столичному боулінг-клубі "Страйк" відбувся фінал конкурсу "Кращий сомельє України-2009".
Сомельє — це людина, яка відповідає за карту напоїв у ресторані або на дегустації, яка дає поради щодо вибору вин в ресторані і магазині.
Із 49 учасників до фіналу потрапили троє сомельє.
Вони демонстрували свої практичні уміння: подати шампанське, розставити 5 бокалів коньяку різної міцності по порядку.
Найкращим сомельє України став Іван Бачурін.
Після конкурсу Іван виглядає схвильованим. Він демонстрував, як уміє підібрати і подати сигару відвідувачеві. Іван спершу запропонував гостеві французький коньяк "Леро" 10-річної витримки, потім одягнув гумові рукавички і підніс скриньку з кількома видами сигар. Розхвалював кожний сорт. Вибрану розкурив, тримаючи її у витягнутій руці, а сірник в іншій.
Бокал коньяку і запалену сигару віддали Івану. Він смакує її з задоволенням:
"Вона гривень 120 коштує", - зазначив сомельє.
Чоловіка поцілувала в губи струнка дівчина з довгим волоссям. На його зубах залишається відбиток від помади.
"Ти трохи помилився", - сказав Івану знайомий.
"Знаю, я більше майстер по віскі", - відповів пан Бачурін.
За годину оголосили переможців. Іван став першим.
У квітні він представлятиме Україну на світовому конкурсі сомельє у Чилі. Чоловік працює сомельє у винному супермаркеті "GoodWine" у Києві. Каже, що з 5 тисяч напоїв, які представлені в магазині, куштував 2 тисячі.
"Бажано, щоб сомельє пробував напій, який пропонує покупцям. Але спитися не боюся. Випиваю не більше 100 грам вина на день", - поділився переможець.
Фото Ольга Камєнєва/Gazeta.ua
Коментарі
1