Ексклюзиви
четвер, 17 червня 2010 10:10

У Києві в автобусах встановлять турнікети

У Києві в автобусах встановлять турнікети

16 червня в Києві презентували два автобуси, обладнані новою системою контролю - турнікетами, і безконтактні картки, які використовуватимуть пасажири замість квитків, повідомляє "Газета по-Киевски".

"Пасажири заходитимуть через передні і задні двері. Задній турнікет (такий самий, як у метро - ред.) прийматиме оплату за картками, через передні двері можна буде зайти або за карткою, або оплативши готівкою водію. Середні двері використовуватимуться для виходу. Причому вихід турнікет перегороджувати не буде", - розповів представник технічного виконавця Сергій Семикін.

Як стало відомо, контролери як і раніше перевірятимуть наявність квитка. Для цього у них є спеціальний прилад, зовні схожий на касовий апарат паркувальників. При вході турнікет створює на картці електронний квиток. І якщо піднести проїзний до апарату, на екрані висвітиться час, коли востаннє картка була прочитана. Якщо картка не зчитується, контролер роздрукує вам чек для оплати штрафу. Поповнювати проїзні можна на всіх зупинках громадського транспорту і в метро. Планується, що однією карткою можна буде оплачувати проїзд у всіх видах громадського транспорту.

"Зараз багато пасажирів їздять або "зайцем", або кілька разів за одним й тим же талоном. Безготівкова система оплати дозволить збільшити платежі і врахувати реальну кількість перевезених пільговиків та пасажирів. Щоб обладнати всі автобуси турнікетами, потрібно 20 млн. грн. Окупляться вони за кілька місяців. Впровадження нової системи дозволить заощадити близько 150 млн. грн. в рік", - розповів заммера Денис Басс.

Днями турнікетами обладнали 20 автобусів, щоб в якості експерименту запустити їх для обкатки в спальному районі. До кінця року обіцяють встановити нову систему контролю на всьому рухливому складі міста.

Зараз ви читаєте новину «У Києві в автобусах встановлять турнікети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути