Ексклюзиви
середа, 28 квітня 2010 13:30

У Києві придумали нову систему розрахунків за компослуги

У Києві придумали нову систему розрахунків за компослуги

До кінця нинішнього року кияни почнуть окремо сплачувати за комунальні послуги: в одній квитанції - за тепло та водовідведення і окремо - за електроенергію.

Таке побажання висловила компанія "Київенерго".

У компанії хочуть знову повернутися до особистих абонентних книжок, що дасть змогу перераховувати гроші безпосередньо на власний рахунок.

Однак директор КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" Станіслав Каплуненко переконаний, що це викличе низку проблем. Мовляв, платежі без комісійних прийматимуть лише три банківські установи, а отже виникнуть труднощі під час сплат, зокрема черги.

Він нагадав, що свого часу жителі столиці сплачували за електроенергію окремо, однак, у 2005 році керівництво "Київенерго" звернулося до столичної влади з проханням внести в квитанцію блок розрахунків і за електроенергію.

Каплуненко додав, що тоді кияни відразу відчули значне поліпшення, а тепер керівництво "Київенерго" знову вирішило розмежувати рахунки.

"Це повернення щонайменше на п'ять років тому. Людям знову доведеться ходити з абонентськими книжками",- пояснив чиновник.

"Ми намагалися відтягти цю процедуру, але "Київенерго" вже почало роздавати киянам нові абонкнижки. Тож у травні мешканці майже 80 тисяч квартир сплачуватимуть за квітень за новими правилами", - сказав Каплуненко, наголосивши, що таке нововведення не є ініціативою ГІОЦ, а йде від "Київенерго".

Чиновник пояснив, що платіжки заповнюватимуться від руки і в разі помилкового заповнення абонкнижки кошти не надійдуть на особистий рахунок мешканців і їм доведеться з'ясовувати стосунки самостійно в тому відділенні, де вони здійснювали оплату.

"У ГІОЦ такі непорозуміння з'ясовувалися в значно спрощеному вигляді", - сказав Каплуненко.

Водночас у "Київенерго" переконані, що така система оплати буде кращою як для мешканців, так і для компанії.

Хрещатик

Зараз ви читаєте новину «У Києві придумали нову систему розрахунків за компослуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути