четвер, 20 травня 2010 12:59

У Києві незаконно продали 200 га землі на острові Муромець

У Києві незаконно продали 200 га землі на острові Муромець

Районні органи Держкомзему та Броварська райдержадміністрація незаконно роздала у приватну власність понад 200 га землі на острові Муромець, який знаходиться на півночі Києва.

Про це у четвер на прес-конференції розповів депутат Київради голова депутатської фракції "Громадський актив Києва" Олександр Пабат.

"Землю по 10 соток для ведення сільського господарства роздали за два місяці, протягом лютого-березня цього року. Власниками стали більше ста осіб з різних регіонів України. Серед яких немає жодного киянина та жителя області", відзначив він.

Депутат переконаний - Броварська райдержадміністрація віддала землі незаконно.

"Це злочинна схема: спершу землю дають для ведення сільського господарства. Потім якийсь заможний чоловік скуповує всі 200 гектарів, намиває острів піском й будує собі чудовий котедж", - розповів Олександр Пабат.

Він показав карту Києва, на якій позначено спірні з областю земельні ділянки. На ній чітко видно, що острів Муромець належить Києву. До того ж межує з Вишгородським районом.

Пабат наполягає, що приватизації землі на островах заборонена законом.

"Я не знаю, які люди ініціювали "прихватизацію" острова Муромець, але очевидно, що без відома Держкомзему такі справи не робляться. Голова Держкомзему Кулініч, який до того ж за посадою є ще й головним державним інспектором України по контролю за використанням і охороною земель, повинен відповісти за зроблене перед громадою Києва", - сказав Пабат.

Острів Муромець знаходиться на півночі Києва нижче місця впадіння Десни у Дніпро у Деснянському районі столиці між Оболонню і Троєщиною, поряд з Московським мостом.

Острів є частиною Дніпровського парку, що простягається через увесь Київ і має природні ділянки, що потребують охорони. Ще в кін ХVII ст. острів Муромець та Труханів перейшов у власність міста. Там здавна селились рибалки.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві незаконно продали 200 га землі на острові Муромець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути