Ексклюзиви
субота, 15 серпня 2009 13:42

У Каліфорнії оголошено надзвичайний стан

У Каліфорнії оголошено надзвичайний стан

Влада Каліфорнії оголосила в п"ятницю, 14 серпня, надзвичайний стан в окрузі Санта-Крус, охопленому сильною лісовою пожежею, повідомляється на сайті газети TheLATimes.

Розпорядження про введення в Санта-Крус режиму НС віддав заступник губернатора штату Джон Гараменді (JohnGaramendi). Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер 14 серпня знаходився за межами штату, беручи участь в похоронах своєї тещі - Юніс Кенеді Шрайвер. Проте вже в суботу, 15 серпня, пише газета, Шварценеггер планує відвідати округ Санта-Крус, більше 2 тисяч жителів якого були вимушені покинути свої будинки через лісову пожежу.

У ще одному окрузі Каліфорнії - Санта-Барбарі - зупинити лісову пожежу поки також не вдається, хоча на місці події працюють близько 1600 пожежників. Проте в Санта-Барбарі вогонь знаходиться далеко від населених пунктів.

У жовтні 2007 року лісові пожежі заподіяли Каліфорнії багатомільйонний збиток. Вогонь знищив близько 2 тисяч будівель, вісім людей загинули. Пожежі тоді стали причиною наймасовішої в історії штату евакуації - свої будинки були вимушені покинути більше мільйона жителів.

За матеріалом Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «У Каліфорнії оголошено надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути