пʼятниця, 14 листопада 2008 13:15

Лісова пожежа знищила фешенебельні будинки в Каліфорнії

Лісова пожежа в штаті Каліфорнія знищила будинки у фешенебельному районі Монтесіто (Montecito), передає Associated Press. Пожежа почалася в четвер близько 6 години вечора за місцевим часом і швидко охопила територію більше 3 квадратних кілометрів.

Монтесіто знаходиться на морському побережжі в окрузі Санта-Барбара і носить прізвисько "Американська Рів"єра". Як відзначає Reuters, в числі мешканців району, що розташований за 140 кілометрів від Лос-Анджелеса, актори Джон Кліз (JohnCleese), Крістофер Ллойд (ChristopherLloyd) і Роб Лоув (RobLowe), а також телеведуча Опра Уїнфрі (OprahWinfrey).

Пожежа знищила в цілому близько 70 будинків, постраждали чотири людини: двоє отруїлися димом і ще двоє госпіталізовані з серйозними опіками. За словами представника пожежної команди Монтесіто Джері Вентури (GeriVentura), евакуйована приблизно чверть населення району, тобто близько 2,5 тисяч чоловік. Евакуація може бути продовжена у міру розповсюдження вогню.

На півдні Каліфорнії в найближчі вихідні очікується підвищений рівень загрози виникнення пожеж. Причини тому - спекотна погода, засуха і висока швидкість вітру. Влітку 2008 року в штаті в результаті лісових пожеж вигоріли
3,4 тисяч квадратних кілометрів площі, виникали пожежі і пізніше - в жовтні.

Зараз ви читаєте новину «Лісова пожежа знищила фешенебельні будинки в Каліфорнії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути