Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2020 17:31

У якій країні Європи найвища смертність від тероризму

У якій країні Європи найвища смертність від тероризму

У Західній Європі, Північній Америці та Океанії спостерігалося різке зростання кількості смертей від терору "за останні 50 років".

Велика Британія займає 30-те місце серед західних країн за глобальним індексом тероризму, Україна перебуває на 36-му місці.

Тобто серед країн Європи вони займають відповідно 1-ше та 2-ге місце, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"Незважаючи на загальне зниження глобального впливу тероризму, він залишається значною і серйозною загрозою в багатьох країнах", - пишуть у пресрелізі Інституту економіки і миру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ вшанує пам'ять жертв голодоморів хвилиною мовчання

У виданні зазначають, що з 2014 року число смертей у світі, пов'язаних з тероризмом, скоротилося на 59%, однак західні країни переживають найвищий з 1970-х рівень смертності від тероризму.

GTI передбачає продовження негативної тенденції для Заходу, оскільки у світи зараз поширені "політична нестабільність та насильство". Така ситуація викликана економічним спадом та коронавірусом.

Тільки за останній місяць Європа пережила напади ісламістів у Франції, Австрії і Швейцарії, жертвами яких стали 7 людей, постраждали майже 30. Країни посилюють кордони та вводять заходи для запобігання терористичним нападам.

Зараз ви читаєте новину «У якій країні Європи найвища смертність від тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути