четвер, 13 грудня 2012 00:28

У Ємені до смертної кари засуджують дітей

У Ємені до смертної кари засуджують дітей
Фото: profi-forex.org

Десятки неповнолітніх правопорушників в Ємені засуджені до смертної кари, що є порушенням Конвенції ООН про права дитини. 3 грудня в цій країні був приведений у виконання смертний вирок щодо хінді Аль-Барті, якої, на момент скоєння злочину, було 15 років. Про це повідомили у прес-службі Центра новин ООН.

Комітет ООН з прав дитини заявив, що не володіє відомостями про склад злочину, вчиненого дівчиною, проте у нього є відомості, що страченій на момент скоєння злочину було 15 років. Голова комітету зазначила, що ця страта стала серйозним відкатом назад від прийнятих єменським урядом в 2005 році зобов'язань заборонити кошторисну страту, тортури та інші форми нелюдського поводження у відношенні осіб, молодше 18 років.

"Для нас важливий вік дитини в момент вчинення правопорушення, а не в момент покарання. У нас є інформація, що в період з 2006 року по 2010 смертної кари в Ємені зазнали 14 дітей. У 2005 році Ємен представляв свою доповідь Комітету ООН з прав дитини, і ми рекомендували зупинити виконання в країні смертних вироків щодо дітей та заборонити смертну кару щодо неповнолітніх", - сказала голова Комітету.

Слід зазначити, що Комітет ООН з прав дитини є договірним органом, так як він створений у рамках однойменної юридично обов'язкової міжнародної конвенції. Його рекомендації є обов'язковими для сторін цієї конвенції, в тому числі - для звітує за договором країни.

У комітет надійшла інформація, що в даний час в Ємені серед осіб, засуджених до смертної кари, близько 20 осіб, засуджених за злочини, які вони скоїли у віці до 18 років. Ще 186 неповнолітніх підсудних схильні до ризику бути засуджені до смертної кари.

Зараз ви читаєте новину «У Ємені до смертної кари засуджують дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути