неділя, 08 листопада 2009 10:51

В Італії зловили лідера неаполітанської мафії (ФОТО)

 

Один з лідерів неаполітанської мафії, "каморри" - 49-річний Луіджі Еспозіто (Luigi Esposito) - заарештований у суботу на півдні Італії, повідомляє агентство Франс Прес.

Еспозіто, якого вважають одним з лідерів мафіозного клану Нуволетта, знаходився у розшуку з 2003 року. Він був заарештований на розкішній віллі в Неаполі, де проживав під вигаданим ім"ям.

Еспозіто був внесений до списку 30 найбільш розшукуваних злочинців Італії, відзначає агентство. 2006 року він був заочно засуджений до дев"яти років позбавлення волі за контрабанду наркотиків і зв"язку із злочинними угрупуваннями.

Міністр внутрішніх справ Роберто Мароні привітав співробітників поліції з арештом одного з ватажків "каморри".

За даними Мароні, за 18 місяців знаходження у влади кабінету міністрів під керівництвом Сильвіо Берлусконі в Італії заарештовані 3,6 тисяч членів злочинних угрупувань, 15 з яких входили в список 30 найбільш розшукуваних.

У минулі вихідні був обезголовлений один з найбільш кривавих кланів "каморри" - клан братів Руссо.

У неділю в околицях міста Авеліно співробітники спецпідрозділу італійської поліції з боротьби з організованою злочинністю заарештували одного з найбільш небезпечних мафіозі сучасної Італії - 62-річного Руссо Паскуале, який вважався одним з історичних ватажків могутньої південноіталійської злочинної організації. За численні вбивства і злочинну діяльність він кілька разів засуджувався до вищої міри покарання, передбаченої італійським законодавством, - довічного тюремного ув"язнення.

Разом з Паскуале був заарештований його молодший брат - 47-річний Карміні, який був оголошений у розшук два роки тому, а вдень раніше під Неаполем "узяли" середнього брата, 51-річного Руссо Сальваторе, який розшукувався з 1995 року.

За матеріалом РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «В Італії зловили лідера неаполітанської мафії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути