середа, 06 лютого 2008 14:27

В Іспанії відкрилась виставка муміфікованих людських тіл (ФОТО)
6

У столиці Іспанії відкрилася феноменальна виставка, що об"їздила півсвіту і зібрала більше 16 мільйонів відвідувачів. Вона пропонує революційний погляд на людський організм і його найбільші таємниці.

Експонатами тут виступають справжні тіла, збережені за допомогою унікального методу консервації, - т.з. "полімерного захисту". Виставка "Bodies... The Exhibition" - не що інше, як можливість зробити 3D-екскурсію по людському тілу.

"Bodies... The Exhibition" це достатньо суперечлива виставка, що представляє справжні, муміфіковані, людські тіла так би мовити в розрізі. "Топографія" людського тіла представлена на ній у всій своїй складній красі - виставка оголяє розрізи тіла різної глибини, демонструє різні системи нашого організму і виділяє важливі центри його життєдіяльності.


Частина тіл представлена в позах, що відображають фізичну активність, щоб підкреслити динамічну напругу зв"язок і м"язів: в асортименті є труп дискобола, упир-баскетболіст, а також зомбі, який диригує оркестром. Крім того, представлені легені курців, розтягнутий кишечник і ембріони в різних стадіях розвитку. У принципі, для декого це може стати і огидним видовищем, але здається для багатьох відвідувачів виставки воно стало більш повчальним, ніж шокуючим.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії відкрилась виставка муміфікованих людських тіл (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути