вівторок, 08 липня 2008 15:50

В Ірані заборонили "зіркам" кіно і спорту зніматися в рекламі

Іранська влада заборонила зіркам кіно і спорту зніматися в комерційній рекламі. Як заявив Алі Реза Карімі, глава служби інформації міністерства культури і ісламських традицій Ірану, "культурні і спортивні ролеві моделі повинні пропагувати не консьюмерізм, а більш піднесені речі".

Мова йде про знаменитостей чоловічої статі, оскільки заборона на використання в рекламі зірок жіночої статі вже введена в дію. Так, у разі появи на обкладинці журналу фотографії відомої актриси видання буде негайно закрите.

Як вважають, передбачуваною ціллю нової заборони є "Іранський Геркулес" - чемпіон світу з важкої атлетики Хоссейн Резазаде. Він активно знімається в рекламі на перськомовних кабельних каналах, що транслюються з Ірану на територію США, Європи та Об"єднаних Арабських Еміратів, а його зображення постійно з"являється на рекламних білбордах в Тегерані.

Заборона на рекламу в західному стилі діяла в Ірані на зорі Ісламської революції 1979 року, проте потім, з початку 1990-х років, реклама знов з"явилася на вулицях іранських міст і на телебаченні, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані заборонили "зіркам" кіно і спорту зніматися в рекламі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути