субота, 30 травня 2009 15:31

В Ірані публічно повісили трьох терористів, які підірвали мечеть

В Ірані публічно повісили трьох терористів, які підірвали мечеть

В суботу, 30 травня, в Ірані були публічно страчені через повішення троє засуджених за причетність до вибуху в мечеті, при якому загинули 25 чоловік і більше 120 отримали поранення. Про це повідомляє Reuters.

Терорист-смертник влаштував вибух в мечеті Аміра аль-Моменіна у четвер, 28 травня, в місті Захедан на південному сході Ірану (провінція Сістан-Белуджістан, що граничить з Пакистаном). Як уточнює Reuters, терористів страчували о шість ранку за місцевим часом напроти мечеті, де відбувся теракт.

Представники суду заявили, що не дивлячись на швидке слідство, всі процесуальні права підсудних були строго дотримані. Повідомляється, що вони призналися у ввезенні вибухівки до Ірану, якою пізніше був озброєний смертник. Також вони призналися в тому, що працювали на розвідку США.

Як відзначає Reuters, відповідальність за теракт узяла на себе сунітське радикальне угрупування "Джундоллах" ("воїни аллаха"). Проте офіційний Тегеран вважає, що за цим угрупуванням стоять американські спецслужби. Більш того, іранська влада називають "воїнів аллаха" підрозділом терористичної організації "Аль-Каїда". Як заявив раніше AFP заступник губернатора провінції Джалах Сайах, метою теракту була дестабілізація обстановки в країні напередодні президентських виборів, які відбудуться 12 червня 2009 року.

Державне іранське інформагентство IRNA називає імена страчених: Хаджі Ноті Зехи, Голам Расул Шені Зехи і Забіхола Наруї. Що стосується публічного повішення, то з початку 2009 року в Ірані таким чином були страчені не менше 116 чоловік.

За матеріалом Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «В Ірані публічно повісили трьох терористів, які підірвали мечеть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути