понеділок, 07 травня 2007 13:58

У Іраку загинув журналіст з Росії

Представники командування військовим контингентом США в Іраку оголосили, що загиблий напередодні в результаті підриву фугасу на північному сході від Багдада журналіст виявився громадянином Росії.

Російський МЗС підтвердив дані про загибель росіянина. Це фотограф Дмитро Чеботаєв, що співробітничав як з російськими, так і із зарубіжними виданнями.

6 травня 2007 року в результаті підриву фугасу на одній з доріг в провінції Діяла загинули шестеро американських солдатів і журналіст. Всі семеро загиблих у момент вибуху знаходилися в одному патрульному автомобілі.

Згідно з даними ЮНЕСКО, Ірак продовжує залишатися найнебезпечнішою країною для роботи журналістів. За минулий рік при несенні службових обов"язків там загинули 69 працівників ЗМІ. Всього ж з початку іракської кампанії в 2003 року, загинуло понад 170 журналістів, більше 50 були викрадені. Як заявив недавно глава ЮНЕСКО Коїтіра Мацуура, ще ніколи в історії не було такої массової загибелі репортерів, пише Новий регіон.
Зараз ви читаєте новину «У Іраку загинув журналіст з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути