пʼятниця, 14 березня 2008 17:15

У безладах у Тибеті загинули декілька чоловік

Декілька чоловік загинули у безладах в адміністративному центрі Тибету місті Лхаса. Як повідомляє агентство FrancePresse, про це заявила співробітниця міського центру "Швидкої допомоги".

За її словами, в лікарню поступило багато поранених. "Абсолютно точно, що є загиблі, але я не знаю скільки", - сказала вона. Радіостанція FreeAsia, посилаючись на анонімне джерело, також повідомила, що в Лхасе загинули, принаймні, дві людини.

Духовний лідер Тибету Далай-лама звернувся до Китаю із закликом перестати використовувати силові методи в регіоні. Він назвав протести в Тибеті виразом обурення проти політики влади і призвав Пекін вступити в діалог з корінним населенням регіону.

З проханням проявити стриманість до китайської влади звернулися також лідери країн Євросоюзу, а Вашингтон зажадав від Пекіна поважати культуру Тибету і права етнічних меншин.

Раніше повідомлялося, що 14 травня Лхасі сталися вуличні зіткнення, в ході яких тибетці побили етнічних китайців і підпалили поліцейські машини.

Протести Тибету на їх батьківщині і в інших країнах світу почалися 10 березня - в день роковин еміграції з Тибету Далай-лами, якому довелося тікати після невдалої спроби підняти повстання проти китайської влади.

На даний час Далай-лама XIV, справжнє ім"я якого Тенцзін Гьямцхо, проживає в індійському місті Дхармсала в штаті Химачал-Прадеш. Там же знаходиться уряд Тибету у вигнанні. Індійська влада погодилися прийняти емігрантів за умови, що вони не вестимуть антикитайської діяльності, повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «У безладах у Тибеті загинули декілька чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути