Ексклюзиви
понеділок, 08 листопада 2010 15:28

У Харкові серед курсантів виник спалах кишкової інфекції

У Харкові серед курсантів виник спалах кишкової інфекції
Серед курсантів Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба виник спалах на гострі кишкові інфекції.

Як повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, протягом 7 листопада до інфекційного відділення Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, що розташований у Харкові, було госпіталізовано 10 курсантів Харківського університету Повітряних Сил та одного курсанта Юридичної академії. Усім хворим було встановлено діагноз: гострий гастроентероколіт з легким перебігом.

З метою нерозповсюдження хвороби серед інших курсантів військовими медиками було ізольовано до медичного пункту університету 29 курсантів, які контактували з хворими.

Епідеміологічне розслідування причин та умов виникнення спалаху, а також комплекс кваліфікованих протиепідемічних заходів проводять фахівці 108-го регіонального санітарно-епідеміологічного загону та лікарі інфекційного відділення Військово-медичного клінічного центру Північного регіону.

Зокрема, військовими медиками встановлено медичне спостереження за усім, без винятку, особовим складом Харківського університету Повітряних Сил, проводяться заходи з активного виявлення військовослужбовців з ознаками захворювання для подальшої їх ізоляції та госпіталізації, здійснюється бактеріологічне обстеження хворих, які знаходяться на лікуванні, та працівників ТОВ "Івала", яке організовує харчування військовослужбовців університету. Крім того, з метою виявлення ступеня мікробіологічного забруднення відібрані проби готової їжі та питної води, зроблені змиви на бактерії групи кишкової палички у їдальнях, проводяться інші профілактичні заходи.

Причини спалаху будуть з'ясовані після результатів лабораторних досліджень.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Харкові серед курсантів виник спалах кишкової інфекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути