пʼятниця, 16 липня 2010 19:44

У Гватемалі знайшли гробницю короля майя

У Гватемалі знайшли гробницю короля майя

У Гватемалі в місті Ель-Соц археологи виявили гробницю короля народності майя, з добре збереженими різьбленими фігурами, керамічними виробами і кістками дітей у ній.

Як повідомляє джерело, поховання було знайдено під пірамідою Ель-Дьябло в давньому місті Ель-Соц і належить до 300-600 років нашої ери.

Щільно закрита гробниця завдовжки 3 метри, завширшки 1,2 метра і завглибшки 1,52 метра зберегла в доброму стані вироби з тканини, дерев'яні фігури та керамічні вироби з орнаментом у вигляді риб і кабанів.

"Розкопки в місті кинули світло на обряди поховання майя. Найчастіше під час поховання королів у жертву приносилися підлітки. Однак у цій гробниці було виявлено кістки однорічної дитини", - повідомили археологи.

Майя - стародавня цивілізація, що досягла свого розквіту в період з 250 по 900 рік нашої ери і простягалася на території від сучасного Гондурасу до центральної Мексики.

Нагадаємо, що в травні поточного року мексиканські археологи виявили на півдні Мексики найдавніше поховання в піраміді. Сенсаційне відкриття було зроблено під час розкопок в археологічній зоні Чіапа де Корсо.

Reuters

Зараз ви читаєте новину «У Гватемалі знайшли гробницю короля майя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути