середа, 24 березня 2010 20:28

В Грузії на заводі розлили 900 тонн пива

В Грузії на заводі розлили 900 тонн пива

На пивоварному заводі "Казбегі" у грузинському місті Руставі в середу ввечері обрушилися 15 багатотонних цистерн з пивом.

"З невідомих поки причин опора однієї з цистерн обрушилися. Перекинута 100-тонна цистерна викликала обвалення ще 18 цистерн, в яких проходив процес ферментації пива", - повідомив журналістам президент компанії "Казбегі" Гогі Топадзе.

Він сказав також, що всього на території заводу розлито близько 900 тонн пива і компанії завдано серйозної шкоди. Працівники заводу, що знаходилися в цей час на місці обвалу цистерн, встигли покинути територію.

У компанії "Казбегі" непрості відносини з владою. В 2009 році податкова інспекція наклала на Руставське підприємство компанії штраф, вважаючи порушенням несплату компанією податків з безкоштовного харчування робітників і тих холодильників, які було надано магазинам для реалізації своєї продукції - пива і лимонаду.

"Я принципово не буду платити штраф. Нехай забирають завод, якщо хочуть, це буде наочним прикладом рекету державою приватного бізнесу. Хтось повинен підняти голос проти цього свавілля", - заявив тоді Топадзе. Він також сказав, що митниця не випускала з території Грузії контейнери з продукцією, призначеної на експорт.

Бізнесмен вважає, що незважаючи на те, що він щорічно вносить до держбюджету 33 млн ларі, його свідомо намагаються розорити.

Компанія "Казбегі" поставляє свою продукцію в Іракський Курдистан, відправляючи туди вісім видів пива і п"ять видів безалкогольних прохолодних напоїв.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «В Грузії на заводі розлили 900 тонн пива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути