середа, 20 лютого 2008 20:38

У Голландії ув"язнених заспокоюють за допомогою запаху апельсинів.

Під його дією навіть закоренілі злочинці пом"якшують свою вдачу.

"Випробуванню апельсинами" відтепер піддаються ув"язнені в"язниці в місті Роттердам, багато хто з яких має не одну судимість за торгівлю наркотиками, пише газета The Telegraph. Як пояснили в органах пенітенціарної системи, запах апельсинів нагнітався в камери через систему вентиляції, після чого закоренілі злочинці ставали м"якими і слухняними.

Благотворний ефект виявився перш за все в зниженні кількості бійок серед сусідів по камері. "Дивно, але кількість колотнеч в камерах різко скоротилася і заспокійливих ліків ми тепер використовуємо на 10% менше", - коментує досягнення начальник в"язниці Херма Хєєстер.

Додамо, що Роттердам залишається кримінальним містом з високим рівнем злочинності, а більше половини арештів пов"язана з незаконним обігом наркотиків.

Нагадаємо, що по іншому шляху пішли американські поліцейські, які, навпаки, зосередилися на використанні найбільш неприємного запаху. Так, в 2003 році в повсякденну практику боротьби із злочинністю увійшов спеціальний репелент із запахом виділень скунса - одним з наймерзенніших ароматів, що важко виводяться.

"Це дивно, але працює чудово", - говорили поліцейські, що входять в особливий "скунсовий" взвод. Тепер за допомогою неймовірного смороду поліцейські "викурюють" з притонів наркоманів і повій. NEWSru.com.


Зараз ви читаєте новину «У Голландії ув"язнених заспокоюють за допомогою запаху апельсинів.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути