Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2024 20:20

Спецтема: Війна Росії проти України

У Генштабі повідомили, де були бої з окупантами

У Генштабі повідомили, де були бої з окупантами
За добу відбулось 51 бойове зіткнення. Фото: Генштаб ЗСУ

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Протягом доби відбулось 51 бойове зіткнення, пише Генштаб у зведенні.

Авіація Сил оборони атакувала 14 районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ударів по двох засобах протиповітряної оборони, чотирьох артилерійських засобах та станції радіоелектронної боротьби противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будь-яке припинення вогню лише зіграє на руку Путіну - ISW

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Ворог проводить диверсійно-розвідувальну діяльність. З артилерії та мінометів обстріляв близько 40 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Наші захисники відбили сім атак біля Синьківки та східніше Піщаного Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Авіаудари були у районах Петропавлівки, Берестового Харківської області та Стельмахівки Луганської області. З артилерії та мінометів обстріляли понад 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Українські воїни відбили чотири атаки в районах Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів Донецької області. Авіаудари були у районах Новоєгорівки, Білогорівки, Серебрянського лісництва Луганської області та Роздолівки Донецької області. З артилерії та мінометів атакували понад 10 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Сили оборони відбили три атаки поблизу Іванівського Донецької області, де росіяни безуспішно намагалися покращити тактичне положення. Авіаудари були у районах населених пунктів Часів Яр, Кліщіївка, Нью-Йорк Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили вісім атак біля Новобахмутівки, Авдіївки та ще п'ять атак біля Первомайського та Невельського Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони стримують ворога у районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Загарбники там шість разів безуспішно намагалися покращити тактичне положення. Від обстрілів постраждали шість населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Українські війська відбили атаку ворога поблизу Золотої Ниви Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Наші захисники відбили атаку загарбників північніше Приютного Запорізької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

Херсонський напрямок

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" від артилерійських обстрілів постраждали Херсон, Новокаїри, Садове, Придніпровське Херсонської області.

"Ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби здійснено сім безуспішних спроб штурму позицій наших військ", - йдеться у повідомленні.

Російський президент Володимир Путін сказав, що цілі "спеціальної воєнної операції" не міняються. На щорічній пресконференції заявив, що лише після виконання цих цілей настане мир.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі повідомили, де були бої з окупантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути