Ексклюзиви
середа, 08 червня 2011 19:49

В ДАІ розповіли про готовність стаціонарних постів

В ДАІ розповіли про готовність стаціонарних постів

Робота стаціонарних постів розпочнеться з 10 червня. Всього по Україні їх буде працювати 34 одиниці. Вони будуть повністю обладнані. Про це на брифінгу розповів головний інспектор відділу організаційної роботи ДПС УДАІ МВС України Олег Сірий.

"Після того, як ми припинили роботу на постах, у нас кожного тижня були дзвінки, щоб їх повернули назад. Теперішні пости будуть обладнані сучасними приладами. Крім стеженням за безпекою руху працівники також надаватимуть допомогу водіям. На кожному пості ми обладнали місця для стоянок, де водії зможуть відпочити з дороги", - повідомив Сірий.

За словами головного інспектора, зараз вже працює 17 із них. В п'ятницю запрацюють усі 34. Місце розташування вибирали за рекомендаціями начальників місцевих управлінь. Між постами буде цілодобове патрулювання. Завдання їх є профілактика, надання необхідної допомоги учасникам дорожнього руху, оформлення ДТП.

"10 постів зараз обладнані системою приладів "Рубіж". Система в русі сканує номер автомобіля, і вже через секунду перевіряє по базі даних, чи не є в розшуку автомобіль. Крім цієї системи також будуть інші прилади фіксації порушення швидкості руху, які будуть встановлювати і в патрульні машини. Вони вартують дорого, але точної ціни поки що не відомо. До кінця року планується повністю забезпечити приладами ,,Рубіж" усі стаціонарні пости", - додав Сірий.

Нагадаємо, стаціонарні пости ДАІ були лікввідовані у 2008 році міністром МВС Юрієм Луценком.

Зараз ви читаєте новину «В ДАІ розповіли про готовність стаціонарних постів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути