середа, 05 лютого 2014 04:26

В Єгипті жертвами свинячого грипу стали вже 24 людини

З початку грудня від свинячого грипу A(H1N1) в Єгипті померли 24 людини, повідомляє міністерство охорони здоров'я країни.

За даними відомства, щонайменше 273 випадки зараження вірусом були зареєстровані в республіці з жовтня минулого року і 195 випадків - з грудня.

Між тим, з квітня минулого року не було виявлено випадків зараження пташиним грипом, який почав поширюватися в Єгипті з лютого 2006 року і забрав життя майже 30 людей, передає ИТАР-ТАСС.

В середині січня повідомлялося, що в Єгипті виявлено 13 випадків зараження людей свинячим грипом.

Всі хворі - мешканці Ель-Мансури, міста в 120 км на північ від столиці. Троє хворих померли, за іншими спостерігають лікарі.

Вірус А/H1N1 був виявлений в кінці березня 2009 року в Мексиці, США і Канаді. У квітні того ж року ВООЗ заявила про пандемію свинячого грипу і вжила заходів щодо глобальної вакцинації населення. Про завершення пандемії було оголошено в серпні 2010 року. Епідемія торкнулася 168 країн, захворіли понад 220 тис. осіб. За інформацією ВООЗ, у світі зафіксовано близько 18,5 тис. летальних випадків від свинячого грипу.
Зараз ви читаєте новину «В Єгипті жертвами свинячого грипу стали вже 24 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути