четвер, 12 червня 2008 15:34

У Дніпродзержинську в повітря потрапило 40 кг аміаку

О 6:10 на ВАТ "Днепроазот" (Баглійський район Дніпродзержинська) стався викид у повітря 40 кг зрідженого аміаку. О 8:06 аварію було ліквідовано. Викид стався в результаті розгерметизації повітряного трубопроводу в районі непрацюючих 3-го і 5-го цехів.

Причина аварії з"ясовується, повідомили в прес-службі Головного управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Дніпропетровській області.

До ліквідації аварії залучено підрозділи МНС і 30 працівників підприємства "Днепроазот". Витік аміаку припинено (перекрита засувка на аміакопроводі), підрозділи МНС встановили водну завісу для осадження пари аміаку, унаслідок чого розповсюдження хімічної речовини повітрям зведено до мінімуму.

На даний момент концентрація пари аміаку в повітрі відповідає нормі. Під час викиду на підприємстві знаходилася робоча зміна з 670 людей, постраждалих немає, евакуація персоналу не проводилася.

На жаль, подібні викиди аміаку нерідко трапляються в Україні. Так 21 квітня викид аміаку стався в Черкаській області, в місті Ватутін на території ВАТ "Ватутінський м"ясокомбінат". У компресорному цеху (будівля площею 400 кв м, яка стоїть окремо) в результаті розгерметизації крана подачі охолодженого аміаку на холодильні камери стався викид аміаку (близько 60 кг).

11 січня в Гадячі Полтавської області, на території ВАТ "Гадяцький м"ясокомбінат", в приміщенні компресорного цеху через розгерметизацію з"єднань аміакопроводу стався викид аміаку в кількості 80 кг.

А раніше в Криму, на території учбово-виробничої бази в місті Джанкой, стався розлив близько 15 літрів аміаку.

Також, у Львівській області стався витік аміаку з вантажного поїзда, у складі якого було 28 цистерн. Поїзд перевозив аміак з ВАТ "Рівнеазот" у Республіку Польща, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпродзержинську в повітря потрапило 40 кг аміаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути