середа, 28 січня 2009 09:12

У Давосі стартує Всесвітній економічний форум

У Давосі стартує Всесвітній економічний форум

У Давосі в середу починає роботу Всесвітній економічний форум. Цього разу він пройде під девізом "Формуючи посткризовий світ". Форум продовжиться до 1 лютого 2009 р. У роботі нинішнього з"їзду в Швейцарії візьмуть участь більше 2,5 тис. представників владних структур, бізнес-еліти та громадських організацій з 96 країн світу.

Зокрема в роботі форуму планують взяти участь прем"єр-міністри Великобританії і Росії Гордон Браун та Володимир Путін, генсек ООН Пан Гі Мун, глава Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше, міністр фінансів Японії Соїті Накагава, заступник глави ЦБ КНР Ху Сяолян і інші крупні економічні та політичні фігури.

Головна відмінність нинішнього форуму від колишніх - це явний відбиток світової фінансової кризи. У порівнянні з попередніми роками учасників заходу стане менше, і на те є декілька причин. Однією з них є висока завантаженість банківських керівників та економістів, вимушених напружено працювати в умовах кризи, щоб утриматися на плаву. У цьому контексті майже тиждень, проведений на відомому гірськолижному курорті в Швейцарії, хоч і в рамках форуму, виглядає недозволеною розкішшю. Іншим стримуючим чинником є режим строгої економії і скорочення витрат (поїздка до Давосу обходиться недешево, і багато хто або повністю відмовляється від його відвідин, або скорочують свої делегації до мінімуму).

Всесвітній економічний форум (ВЕФ) - заснована 1971 року міжнародна неурядова організація, діяльність якої направлена на розвиток міжнародної співпраці. Постійний виконавчий орган - рада директорів. Штаб-квартира розташована в передмісті Женеви – Колон"ї. Бюджет формується за рахунок щорічних членських внесків і коштів, що вносяться учасниками форуму. Склад учасників щорічно переглядається.

Головним заходом ВЕФ є щорічні зустрічі, які проводяться традиційно на всесвітньо відомому гірськолижному курорті Давос в кінці січня, - початку лютого (за винятком сесії в Нью-Йорку в 2002 р., проведеною на знак солідарності з США після терактів 11 вересня 2001 р.). За традицією тут в неформальній обстановці обговорюються ключові питання сучасності, перспективи економічного розвитку, зміцнення стабільності та миру, положення в гарячих точках. В рамках давоських зустрічей проводиться близько 300 пленарних засідань, семінарів і круглих столів, а також "міні-зустрічі у верхах" за участю державних діячів, повідомляє РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Давосі стартує Всесвітній економічний форум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути