Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2008 08:32

На честь Кофі Аннана назвали дитинча чорного кенійського носорога

Дитинча чорного носорога, що народилося кілька днів тому в Кенії, отримало кличку Кофі Аннан на честь колишнього генсека ООН.

Таким чином рейнджери природоохоронної зони Ol Choro Oirogua, на території якої народився носоріг, віддячили колишньому генсекові ООН за допомогу в переговорах між властями Кенії та опозицією.


Представники ООН заявили, що позитивно ставляться до вибору імені для новонародженого носорога. "Товстошкірий Кофі Аннан велику частину свого життя проведе на волі", - заявили вони, нагадавши, що Кенія за підтримки міжнародних організацій захисту живої природи реалізує програму відновлення популяції чорних носорогів, що опинилися на межі зникнення. За станом на кінець 2007 року, в Кенії мешкали 540 носорогів, до 2011 року популяцію носорогів в Кенії планується збільшити до 700 особин.

Протистояння прихильників правлячої партії та опозиції, що вилилося в масові заворушення, почалося в Кенії в кінці грудня після президентських виборів. За офіційними даними, переміг чинний глава країни, проте опозиція підсумки виборів визнати відмовилася. За п"ять тижнів безладів у Кенії загинули декілька сотень чоловік. Ситуація в країні стабілізувалася лише після того, як 8 лютого опозиція і уряд за посередництва Кофі Аннана домовилися про формування коаліційного кабінету міністрів, повідомляє BBC News.

Зараз ви читаєте новину «На честь Кофі Аннана назвали дитинча чорного кенійського носорога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути