пʼятниця, 04 грудня 2009 17:28

В Британії після 60 років перестали стежити за НЛО

В Британії після 60 років перестали стежити за НЛО

Міністерство оборони Великої Британії повідомило в п"ятницю про закриття департаменту, що займався розслідуваннями повідомлень громадян про нерозпізнані літаючі об"єкти. Після 60 років з дня початку досліджень британська влада прийшли до висновку про відсутність необхідності подальшої роботи підрозділу. 50 тис. фунтів стерлінгів, що виділяються на нього щорічно, вирішено направити на війну в Афганістані, повідомляє видання The Daily Telegraph.

Департамент був створений в 1950 році. За час роботи його співробітниками було отримано більше 12 тис. повідомлень, зокрема 135 минулого року. З 1 грудня "гаряча лінія", що здійснювалася по телефону і через інтернет, відключена.

"Міністерство більше не реагуватиме на повідомлення про НЛО і не буде розслідувати їх", - повідомив співбесідник газети.

Своє рішення британські військові оголошують тим, що за весь час роботи департаменту, їм жодного разу не вдалося виявити докази існування потенційної загрози з боку НЛО для безпеки Сполученого Королівства. Після цього в міністерстві визнали, що кошти, що витрачалися на дослідження, є "недоцільним витрачанням оборонних ресурсів" і повинні бути перенаправлені на "дійсно важливі завдання". Зокрема, вони можуть піти на фінансування бойових операцій британських військ в Афганістані.

Британські уфологи вже висловили своє обурення таким рішенням. Нік Поуп, який керував проектом Міноборони з 1991 по 1994 рік, назвав його "обурливим": "Ми залишаємо себе широко відкритим для терористичних нападів", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «В Британії після 60 років перестали стежити за НЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути