пʼятниця, 27 липня 2007 19:59

У Британії забили священного для індуїстів бика

Британська влада заявила сьогодні про те, що шанований місцевими індуїстами священний бик Шамбо убитий за допомогою смертельної ін"єкції. У тварини був виявлений туберкульоз великої рогатої худоби, і він підлягав забою, згідно британському закону про ветеринарну безпеку.

Спробам влади вбити Шамбо до останнього чинила опір група індуїстів, членів релігійної общини Scanda Vale в Уельсі, святинею якої був цей бик.

Протистояння між віруючими і британським міністерством охорони навколишнього середовища і сільського господарства прийняло украй драматичні форми. Близько ста індуїстів заблокували святилище Шамбо. Щоб подавити їх опір, інспекторові міністерства довелося закликати на допомогу 30 поліцейських.

Генеральний секретар Індуїстського форуму Великобританії Рамеш Каллідай заявив з приводу того, що трапилося, що "хотів би знати, як аграрне законодавство відображає інтереси священних тварин в храмах індуїстів країни", повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Британії забили священного для індуїстів бика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути