понеділок, 09 квітня 2007 16:07

У Британії прогнозують неомарксистську революцію

У найближчі тридцять років в світі сформується новий революційний клас, який буде прихильний марксистським ідеалам загальної рівності, але його рушійною силою стане не пролетаріат, а наймасовіший в сучасних державах середній клас. До такого висновку прийшли фахівці Міністерства оборони Великобританії, що представили аналіз "основних ризиків і погроз", з якими належить зіткнутися світовій спільноті в майбутньому, пише The Guardian.

"Представники середніх класів можуть об"єднатися, використовуючи доступ до знань, матеріальних і духовних ресурсів, особистий досвід, щоб сформувати міждержавні рухи, здатні проводити їх класові інтереси", - наголошується в дослідженні. Ці люди, на думку військових, незадоволені великим розривом з багатими шарами і зростанням люмпенізірованних міських шарів, які підривають суспільний устрій.

У британському оборонному відомстві вважають, що "нестійкість моральних принципів і прихильність прагматичним цінностям в сучасному світі приведуть до того, що люди почнуть шукати притулок в релігійній ортодоксії або доктринерських політичних ідеологіях, таких як марксизм, які зможуть забезпечити їх жорсткішою системою поглядів".

Крім того, за прогнозами військових, до 2035 року частка міського населення у всьому світі складе 60 відсотків, що приведе до "соціальної ізоляції і нестабільності". Населення Землі до цього часу досягне 8,5 мільярдів чоловік, причому основний приріст припаде на африканський і близькосхідний регіони. Це приведе до масового безробіття, навіть в благополучніших країнах, і, як наслідок, збільшенню там напруженості.

Разом з тим, молодь цих країн буде схильна до впливу радикального ісламу і закликів до об"єднання всіх мусульман світу. Іран, як вважають в британському міністерстві, навпаки, зміцнюватиметься в економічному, демографічному і політичному плані. Проте, на думку військових, влада в ісламській республіці поступово перейде в руки молодших діячів, які відмовляться від ізоляціоністської і конфронтаційної політики, обравши демократичний шлях розвитку.

У оборонному відомстві Великобританії вважають, що загроза терактів зберігатиметься, але їх руйнівна сила не перевершить за кількостю жертв "інші форми насильства і конфліктів". Проте за рахунок розвитку технології імплантації електронних чіпів в мозок людей терористи і злочинці дістануть можливість швидко мобілізувати своїх однодумців, які несподівано з"являтимуться в наперед встановлених місцях. Цю технологію зможуть використовувати і військові.

Армії миру, за розрахунками британців, застосовуватимуть зброю на основі електромагнітного імпульсу для руйнування комунікацій супротивника, а також активніше використовувати безпілотні системи. Керівник дослідницької групи контр-адмірал Кріс Перрі підкреслив, що в цій аналітичній записці говориться про те, що може відбутися з певною часткою ймовірності, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Британії прогнозують неомарксистську революцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути