середа, 26 березня 2008 14:40

В Борисполі відкрили новий фармацевтичний комплекс

Сьогодні в місті Бориспіль Київської області відбулося урочисте відкриття унікального комплексу з виробництва імунобіологічних і хіміко-фармацевтичних препаратів Науково-виробничого онкологічного і кардіологічного центру "Макс-Велл".

Як повідомили у компанії НВОКЦ "Макс-Велл", унікальність цього підприємства полягає і тому, що воно спочатку було спроектоване і побудоване згідно зі стандартамм GMP (Good Manufacturing Practice) – загальносвітових правил виробництва лікарських препаратів. Крім того, на підприємстві вироблятимуться як хіміко-фармацевтичні, так і імунобіологічні препарати, що є інновацією не тільки для України, але й для практики країн СНД.

"Виробничі потужності заводу, що не має аналогів в Україні, дозволять щорічно виробляти більш як 200 млн. капсул, близько 150 млн. пігулок, 60 млн. флаконів, 30 млн. презаповнених шприців і 30 млн. суппозіторіїв. Саме тут вироблятимуться препарати для лікування онкологічних, кардіологічних і тяжких вірусних захворювань", - повідомив генеральний директор НВОКЦ "Макс-Велл" Володимир Бугайчук.

Крім того, "Макс-Велл" планує зосередитися на виробництві генериків – лікарських засобів, які є аналогами препаратів, що розроблені і випускаються відомими фармацевтичними виробниками і довели свою ефективність.

"Такий підхід дозволить істотно скоротити вартість препаратів, що виробляються, а значить українці одержать більш дешеві, але не менш ефективні ліки від найпоширеніших сьогодні захворювань", - зазначив Бугайчук.

Науково-виробничий онкологічний і кардіологічний центр "Макс-Велл" - це перший в Україні і найбільший на пострадянському просторі профільний комплекс, який об`єднує поліклінічний центр з діагностики і лікування кардіологічних і онкологічних захворювань, виробництво лікарських препаратів і науково-дослідний центр. На даний момент НВОКЦ "Макс-Велл" є найбільшою міжнародною інвестицією в українську фармацевтичну галузь. Загальний обсяг інвестицій в цей проект вже більш як 90 млн. доларів, а найближчим часом сума вкладень зросте до 130 млн. доларів. Інвестиційний фонд проекту будівництва заводу в Україні формував голова Ради Директорів АТ "БТА Банк" Мухтар Аблязов, чий авторитет відомий як в СНД, так і в країнах Європи і США, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Борисполі відкрили новий фармацевтичний комплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути