неділя, 08 травня 2016 19:09

У Берліні відзначають День пам'яті

У Берліні відзначають День пам'яті

Сьогодні по всій Європі відзначають День пам'яті і примирення. В урочистих заходах в Берліні, присвячених цьому святу, взяли участь і українські ветерани.

Крім покладання квітів, відвідування Рейхстагу і заходів в музеї, де була підписана капітуляція, заплановані також марші учасників акції "Безсмертний полк", повідомляють "РІА Новини Україна".

У Берліні є три меморіали, пов'язані з Днем Перемоги. Один - найвідоміший - в Трептов-парку, другий - біля Бранденбурзьких воріт, і третій - в районі Панків. Біля них і проводяться сьогодні офіційні церемонії покладання квітів.

Більш докладно про те, що відбувається в Берліні, розповів в ефірі радіостанції Голос Столиці учасник руху "Куликове Поле" Олег Музика.

Так, за його словами в Берліні пройшли такі заходи як "Онуки Перемоги" (проводить Молодіжний форум), покладання квітів до меморіалу Воїнам-переможцям, відвідування Рейхстагу, історичного музею, де був підписаний пакт про капітуляцію. У заходах брали участь українські ветерани.

Музика розповів, що ці заходи організовує українське посольство. А організація "Куликове Поле" проводить заходи, пов'язані з Днем Перемоги в Гамбурзі.

"Наші товариші проводять" Безсмертний полк "в Оснабрюці, а завтра ми беремо участь в заходах в Берліні, в марші" Безсмертний полк ", - зазначив він.

За його словами, один "Безсмертний полк" пройде від Бранденбурзьких воріт до меморіалу Тіргартен, другий "Безсмертний полк" буде знаходитися в Трептов-парку. Також сюди приїжджають байкери з усієї Європи, а ввечері в цьому парку буде концерт. Вихідці з колишнього СРСР організували тут музичні колективи і проводитимуть святкові заходи, з піснями і танцями.

Нагадаємо, по всій Україні 8 травня проходять молебні в пам'ять про загиблих у Другій Світовій війні.

Зараз ви читаєте новину «У Берліні відзначають День пам'яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути