понеділок, 04 червня 2007 17:28

У Білорусії побудували підземний перехід для жаб (ФОТО)

У Білорусії на автомобільній трасі Мінськ-Вітебськ побудували підземний перехід для мігруючих земноводних.

Швидкісна автодорога проходить через територію заповідника і лежить на шляху міграції жаб, жаб і тритонів до місця нересту. Навесні, в шлюбний період, під колесами автомобілів гинуло до 50 відсотків популяції земноводних. Серед них були і занесені в Червону книгу Білорусі очеретяні жаби.

Підземний перехід вдає із себе п"ять труб, прокладених під автострадою на відстані 60 метрів один від одного, по яких жаби перетинають дорогу. Щоб земноводні стрибали саме в ці труби, встановлена невелика бетонна загорода. Крім того, про місце міграції жаб і жаб водіїв попереджають спеціальні дорожні знаки "Обережно амфібії", які з"явилися в нових правилах дорожнього руху.

Перша весна показала, що загибель амфібій скоротилася вже до 1 відсотка. Перехід на трасі Мінськ-Вітебськ - єдиний на території СНД перехід для мігруючих жаб. Аналогічні переходи для безпеки амфібій є у Франції, повідомляє Білоруське телеграфне агенство.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусії побудували підземний перехід для жаб (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути