понеділок, 25 січня 2010 17:46

В Багдаді терористи підірвали три готелі - 36 загиблих

Щонайменше 36 осіб загинули в результаті трьох потужних вибухів, які пролунали в столиці Іраку. Ціллю бомбардувальників були готелі Багдаду, в яких часто зупиняються іноземні журналісти, пише Tvn24.

Один вибух стався біля входу в готель "Шератон Іштар" на східному березі річки Тигр. Вибухова хвиля була настільки сильна, що вирвала двері в сусідній будівлі інформаційного агентства Reuters.

Зіну Таріка, іракський журналіст, який був в офісі під час нападу, розповів агентству, що вибух потряс всю будівлю.

"Ми почули гучний звук. На нас впала стеля, і вибило вікна", - повідомив репортер, який встиг сховатися від уламків під столом.

Над місцем вибуху піднявся в небо величезний стовп диму. Відразу ж приїхали машини швидкої допомоги і вертольоти, армія відрізати весь район міста, де стався напад.

Потужні бетонні блоки, які мали захистити готель від нападів зі сторони бульвару Абу Навас, "посипалися наче доміно".

Будинок вже протягом декількох років не функціонував в якості готелю. В ньому розміщувалися в основному офіси фірм та засобів масової інформації.

Другий вибух стався неподалік готелю "Вавилон", де зупиняються не лише мандрівники, але іноді також члени іракського уряду. Третій вибух стався перед готелем "Аль-Хамра".

Будівля, в якій проживали багато іноземних журналістів сильно постраждало в результаті вибуху. Загалом в трьох нападах загинули щонайменше 36 осіб, були поранені 71 особа.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Багдаді терористи підірвали три готелі - 36 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути