Ексклюзиви
неділя, 26 жовтня 2008 13:51

В Австрії відзначають національне свято

Австрія відзначає в неділю національне свято - День прийняття закону про постійний нейтралітет.

Тисячі жителів столиці з сім"ями і гостей Відня було спрямовано з раннього ранку до палацу Хофбург. Тут з нагоди свята на площі Героїв відбувся традиційний "огляд досягнень" бундесхеера - національної армії.

Святкування почалося з покладання вінків до Монумента жертвам світових війн президентом Австрії Хайнцем Фішером і членами австрійського уряду.

Потім пройшла урочиста церемонія приведення до присяги 800 новобранців. Їх привітали керівні особи держави. На цьому офіційна частина святкування завершилася.

Близько 500 тисяч чоловік, а саме стільки людей, за оцінками поліції, прийшло в цей день на площу Героїв, розійшлися дивитися військову техніку. "Гостинно" розкрили свої броньовані люки та дверцята танки, бойові та інженерні машини, вертольоти різного призначення. Австрійські військові із задоволенням давали пояснення, допомагали бажаючим забратися в танки і інші військові машини.

На площі було велика кількість пивних і винних павільйонів,  і навіть "гуляшная гармата", в якій готувався традиційний для австрійців гуляш. Поруч розташувалися атракціони з "армійським ухилом". Бажаючі могли спробувати влізти на скелю, як це роблять австрійські єгері, випробувати тренажер для тренування десантників, подивитися, як кують підкови армійські ковалі, як працює робот-сапер і багато чого іншого.

Свято триватиме до пізнього вечора, і не тільки в Хофбургу. По всьому Відні проходять виступи популярних австрійських і закордонних музичних колективів, спектаклі на патріотичну тему. Всі віденські музеї відкриті для безкоштовного відвідування або ж продають квитки з великою знижкою. День відкритих дверей проходить також у відомствах президента, федерального канцлера, що міністерствах європейських та міжнародних справ і ряді інших, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Австрії відзначають національне свято». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути