неділя, 03 січня 2016 10:59

В АТО знешкодили заборонену російську міну
4

Фото: facebook.com/ato.news

Українські військові сапери знешкодили заборонену російську касетну протитанкову міну поблизу Світлодарська, повідомляє прес-центр штабу АТО.

У лютий мороз на засніженому полі поблизу Світлодарська сапери перемістили об'єкт на іншу ділянку за допомогою заряду малої потужності. Далі роботизована система MOD-2 випробувала вибухонебезпечний предмет в декількох проекціях. Це дало можливість підійти до об'єкту та відзняти маркування російської протитанкової міни.

- Ми виявили російську касетну протитанкову міну ПТМ-3, котра спрацьовує дистанційно, - повідомляє керівник саперного підрозділу з позивним Самаран. – Вона могла спрацювати в момент, коли поблизу проїжджала б автівка чи військова бронетехніка. Тому ми працювали швидко та ефективно.

Ця дистанційна вибухівка вкотре підтверджує присутність російського озброєння на території України. За домовленостями досягнутими у Мінську, українські Збройні Сили не використовують такі касетні протитанкові міни.

Зараз ви читаєте новину «В АТО знешкодили заборонену російську міну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути