вівторок, 01 липня 2008 19:28

В Японії запровадили "тютюнові паспорти"

Спеціальний "тютюновий паспорт" потрібний тепер у Японії для купівлі сигарет в автоматах, призначених для їх продажу. Таким чином влада має намір перекрити доступ до сигарет неповнолітнім громадянам.

У всіх 47 префектурах країни від сьогодні автомати повинні бути оснащені спеціальним пристроєм для зчитування даних про покупця з іменної ідентифікаційної картки. У лютому в тютюнових магазинах країни почали приймати заяви для одержання безкоштовних карток з мікрочипом. Їх видають після заповнення спеціального бланку й надання копії документа, що засвідчує особу. За даними Японської асоціації тютюнових компаній, пластикові картки одержали вже близько 24,6% курців.

У Японії дозволяється курити з 20-річного віку. Близько 70% неповнолітніх курців раніше купували сигарети в автоматах. Їх можна придбати також у звичайних магазинах, але продавець завжди може попросити показати документи.

За офіційними даними, у Японії мешкають 26 млн. курців. Однак ця цифра зменшується - за останні 10 років продаж сигарет у країні знизився на 20%, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «В Японії запровадили "тютюнові паспорти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути