середа, 03 грудня 2008 15:36

В Антарктиці відкрито п"ять нових видів тварин

На Південних Оркнейських островах під час підготовки першого повного опису життя морських та наземних тварин, які живуть в полярних районах, відкрито п"ять невідомих раніше видів морських мешканців.

Учені з Антарктичного управління Великої Британії та Гамбургського університету виявили, що острови, що знаходяться біля узбережжя Антарктиди, неймовірно багаті на життя: тут живуть більше 1,2 тисяч видів тварин.

Іншими словами, ці острови багатші різними формами життя, аніж навіть Галапагоські острова, "батьківщина" сучасної теорії походження видів.

Знову відкриті тварини відносяться в основному до видів земноводних безхребетних та є важливою ланкою в ланцюзі харчування великих морських птахів.

За словами Девіда Барнса з британського Антарктичного управління, дане дослідження "є першим не тільки в Антарктиді, але і взагалі в полярних регіонах світу".

"Дослідження довело, що не тільки в тропічних областях, що традиційно вважаються багатими на життя, можна виявити нові форми життя. Коли ми дивимося на Арктику та Антарктику, ми бачимо тільки лід, але це оманливе враження", - сказав Барнс, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Антарктиці відкрито п"ять нових видів тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути