субота, 02 червня 2012 06:16

В Америці украли раритетне видання священної книги мормонів

В Америці украли раритетне видання священної книги мормонів
Фото: АР

З книжкового магазину в передмісті Фінікса, штат Арізона, викрали старовинне видання "Книги мормона" вартістю близько 100 000 доларів.

Як повідомляє в п'ятницю, 1 червня, Associated Press, мова йде про примірник першого видання священної книги мормонів. Це том в шкіряній палітурці, що нараховує 588 сторінок.

"Книга мормона", що є основоположним священним текстом Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів, вперше була видана в 1830 році тиражем не більше п'яти тисяч копій.

Власниця магазину, з якого зник рідкісний том, 88-річна Хелен Шлі (Helen Schlie) розповіла, що купила його в кінці 1960-х років.

Шлі виявила зникнення книги, коли вирішила дістати її на прохання двох жінок-місіонерів з Азії, які хотіли сфотографуватися з реліквією. За словами власниці книгарні, "Книга мормона" зберігалася у неї в кабінеті в спеціальному вогнетривкому ящику.

Хелен Шлі відома тим, що в 2005 році почала продавати окремі листи зі свого примірника "Книги мормона" за ціною від двох з половиною до чотирьох тисяч доларів за штуку. Сама власниця книгарні стверджувала, що виручені гроші потрібні їй, щоб допомагати молодим мормонам здобувати освіту і займатися місіонерською діяльністю. Шлі встигла продати близько 50 сторінок.

Зараз ви читаєте новину «В Америці украли раритетне видання священної книги мормонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути