Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 08:44

В Афінах поліція застосувала сльозогінний газ для розгону демонстрантів

Грецька поліція застосувала ввечері в центрі Афін сльозогінний газ для розгону демонстрантів, що протестували проти підготовленого урядом законопроекту про реформу пенсійної системи. Профспілкові активісти спробували прорватися через кордон спецназу, що перегородив їм шлях на центральній вулиці Герода Аттіка, до резиденції прем"єр-міністра, де в цей час законопроект обговорювали члени урядового комітету.

Уряд збирається в четвер винести законопроект на розгляд парламенту. Прем"єр-міністр Греції Константінос Караманліс підкреслив після засідання урядового комітету, що "нинішній системі пенсійного забезпечення загрожує крах в найближчі декілька років".

"Ця система хаотична і несправедлива, вигідна малій частині населення і завдає шкоди суспільству в цілому, - сказав він. - Існують пенсіонери, які отримують пенсію, що перевищує зарплату, яка у них була під час роботи. Інші отримують пенсію за більшу кількість років, ніж насправді пропрацювали. Держава вже виплачує у вигляді пенсій 23,8 млрд євро на рік, тобто 12,5% валового внутрішнього продукту (ВВП)".

Прем"єр оголосив, що 133 пенсійні фонди, багато з яких обтяжені боргами, будуть об"єднані в 13 великих.

Грецькі профспілки провели в середу масові акції протесту, що призвели до відключень електрики, проблем у роботі портів і транспорту, а також порушення грошового обігу. В четвер вони мають намір оголосити про подальші дії з протидії ухвалення нового пенсійного законодавства.

Представник Державної енергетичної корпорації Греції повідомив, що профспілка цієї галузі подовжила ще на шість днів свій страйк, що загрожує країні тотальним блекаутом. 19 з 31 електростанції Греції припинили роботу, що зменшило виробництво електроенергії в країні на 40%, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «В Афінах поліція застосувала сльозогінний газ для розгону демонстрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути