пʼятниця, 24 липня 2009 09:11

У 7 млн грн оцінили втрати від заборони грального бізнесу на Черкащині

Депутати Чигиринської райради (Черкаська область) звернулися до Кабінету міністрів з вимогою виділити 7 млн. грн. як компенсацію втрат місцевого бюджету, пов"язаних із забороною грального бізнесу, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

Таке рішення депутати Чигиринської райради ухвалили на засіданні сесії 22 липня.

Як розповів заступник голови Чигиринської райради Юрій Лисак, 7 млн грн, в які депутати оцінили втрати від заборони грального бізнесу, - приблизно третина піврічного бюджету Чигирина.

"Ми звертаємося до Кабінету міністрів як до ініціатора заборони грального бізнесу і просимо одноразово компенсувати втрати цього року. Уряд за допомогою парламенту заборонив гральний бізнес, а як залатати дірки, що утворилися після цього, в бюджеті - не сказав. В результаті люди залишаються без зарплати, немає грошей на виконання прийнятих міських програм. Це покарання для нас і для людей, що працювали в цьому бізнесі", - розповів Лисак.

З думкою чигиринських депутатів згодні і в місцевій районній державній адміністрації. "Ми не захищаємо гральний бізнес, ми шукаємо шляхи вирішення проблем наших жителів. Якщо в самий найближчий час Кабмін не ухвалить відповідних рішень, ми не зможемо виконати свої зобов"язання у сфері охорони здоров"я і ЖКГ", - заявив глава Чигиринської райдержадміністрації Петро Литвин.

На думку мера Черкас Сергія Одарича, найсильніше заборона грального бізнесу ударила по малих містах. "Наше місто теж втратило близько 7 млн. грн. за півріччя, але для нас ця сума хоч і істотна, але не критична. А в Чигирині втрата аналогічної суми - серйозна проблема, оскільки це невелике місто, в якому проживає близько 14 тис. жителів і там були зареєстровані гральні заклади чи не зі всієї України, - розповів Одарич, додавши, що черкасці по допомогу в Кабмін звертатися не збираються. "Лататимемо дірки бюджету за рахунок ще більшої економії", - сказав він.

У Кабміні поки не відреагували на вимогу депутатів Чигиринської райради. "Звичайно, ми розглянемо звернення, і якщо там дійсно виникла проблема - проблема з виплатою зарплат працівникам бюджетної сфери, - її вирішуватимемо", - пообіцяв міністр Кабінету міністрів Петро Крупко.

Нагадаємо, 25 червня закон про заборону грального бізнесу набув чинності.

proUA
Зараз ви читаєте новину «У 7 млн грн оцінили втрати від заборони грального бізнесу на Черкащині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути