четвер, 18 серпня 2022 07:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Південний фронт: російські окупанти провалили штурм під Запоріжжям

Південний фронт: російські окупанти провалили штурм під Запоріжжям
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник веде оборону зайнятих районів. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Південнобузькому напрямку війська противника зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих районів і сковуванні дій Сил оборони України.

На Херсонщині ворог завдав авіаударів біля Білої Криниці, Благодатного й Балки Хутірської, повідомили вранці 18 серпня в Генеральному штабі Збройних сил України.

"Обстріли зафіксовано неподалік від населених пунктів Миколаїв, Степова Долина, Луч, Посад-Покровське, Галицинове, Олександрівка, Мирне, Широке, Квітневе, Киселівка, Кобзарці, Первомайське, Кавказ, Мурахівка, Андріївка, Осокорівка, Іванівка й Трудолюбівка. Агресор вів повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами в районах населених пунктів Білогірка, Лозове, Первомайське, Олександрівка, Трудолюбівка, Осокорівка та Іванівка", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розказали, чому командування окупантів повтікало з Херсону

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник також веде оборону зайнятих районів. Росіяни обстрілювали райони населених пунктів Новосілка, Новомихайлівка, Богоявленка, Степногірськ, Шевченко, Бурлацьке, Залізничне, Гуляйпільське, Лукʼянівське, Преображенка, Полтавка.

"Ворог вів повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами біля Полтавки, Гуляйполя, Малинівки, Зеленого Гаю, Щербаків і Новояковлівки. Намагався вести на Запоріжжі штурмові дії в напрямку Єгорівка – Шевченкове. Успіху не мав і відійшов", – звітує Генштаб.

За наявною інформацією, у готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування.

Українські воїни на півдні добряче прорідили ряди російських загарбників та змусили ворога тікати. Окупанти завдали авіаційних ударів і вели наступальні бої неподалік від Білогірки на Херсонщині.

У російських окупантів у районі Херсона немає жодного безпечного логістичного маршруту. На тлі успіхів Збройних сил України військове керівництво окупантів залишило Херсон.

Зараз ви читаєте новину «Південний фронт: російські окупанти провалили штурм під Запоріжжям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути