неділя, 25 жовтня 2009 18:06

Південна Корея вперше за два роки направить гуманітарну допомогу КНДР

Південна Корея вперше за два роки направить гуманітарну допомогу КНДР
Адміністрація президента Південної Кореї Лі Мен Бака, котра прийшла до влади на початку 2008 р., має намір вперше направити КНДР гуманітарну допомогу. Сеул планує оголосити про відправку до Північної Кореї до 30 тис. т зернових, передає Associated Press з посиланням на південнокорейські інформагентства.

Міністерство у справах возз"єднання Республіки Корея, що відповідає за відносини з КНДР, заявило, що поки не може підтвердити повідомлення ЗМІ. Проте глава міністерства Нин Ін Тхек днями повідомив в парламенті, що Південна Корея незабаром надасть північному сусідові "мінімальний обсяг гуманітарної допомоги".

Ліберальні попередники Лі Мен Бака відправляли до КНДР сотні тисяч тонн продовольства і сільгоспдобрив, проте уряд Лі Мен Бака поставило продовження допомоги в залежність від конкретних кроків Пхеньяну на шляху до ядерного роззброєння. Останнім часом південнокорейські чиновники заявляли, що розглядають можливість відновлення гуманітарних постачань в мінімальних обсягах, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея вперше за два роки направить гуманітарну допомогу КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути