пʼятниця, 25 червня 2010 17:36

Ужгородський кондитер намалював шоколадом Майкла Джексона (ФОТО)
6

Відомий ужгородський кондитер Валентин Штефаньо до роковин смерті Майкла Джексона створив шоколадний портрет співака. Кондитерський виріб встановили у місцевому супермаркеті.

"Майкл Джексон – мій кумир, - розповів Gazeta.ua Валентин Штефаньо. – Я з дитинства захоплювався ним. В одинадцять років перемалював його портрет на дверях дитячої кімнати. Використав банку емалі. Джексон зробив у житті багато добра. Його має наслідувати кожен житель планети".

Їстівне полотно Валентин Штефаньо відлив із чорного та білого шоколаду. Портрет Джексона намалював власноруч чорним французьким шоколадом.

"Малювати портрет було найважче, - зізнався Штефаньо. – Адже я не є професійним художником. Тому портрет намалював спершу на папері, потім вирізав з нього трафарет і наніс легкі контури на шоколадне полотно. Зверху зафарбував чорним шоколадом. На всі роботи пішла майже доба".

Розміри торту 120 на 80 см. Його вага – 33,8 кг. Кондитерський виріб встановили на мольберт. Тут він простоїть кілька днів.

"Якщо знайдеться покупець, ми залюбки продамо портрет Джексона, - сказав Штефаньо. – Його собівартість 3,5 тисячі гривень. Адже використовувався дорогий французький шоколад. Гроші від продажу передамо на лікування дітей, хворих на лейкемію".

Біля шоколадного портрету встановили дві скриньки. Туди ужгородці мають змогу вкидати гроші, які підуть на лікування хворих на лейкемію дітей.

Фото: Сніжана Русин/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ужгородський кондитер намалював шоколадом Майкла Джексона (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути